Posted on

Svenska musikstilar

När det kommer till svensk musik finns det faktiskt flera genre som är helt unika. Även om även flera etablerade musikstilar är populära här.

Från pop till dansband

Först och främst: några av de musikstilar som är mest omtyckta i världen är förstås även populära i Sverige. Vad det gäller pop är det väldigt stort i Sverige, och svensk musikexport har popen en stor del av det. Även rock och inte minst metal av olika slag är något som svenskar varit extra förtjusta i.

Men sen finns det också musik som sticker ut från den övriga världen. Den första är dansband. Det finns såklart musikstilar som kan påminna om den. Dansbanden kan till exempel förklaras med att ha vissa drag till countrymusiken i USA. Däremot klassas den som en egen stil, och med all rätta. Dansbanden har fortsatt att utvecklas och har förändrats en del. Inte minst till mer moderna former.

Även schlagern är något som anses vara väldigt svenskt. Eurovision Song Contest är en internationell tävling men trots det schlagern oftast som något väldigt svenskt. Inte minst den schlagern som Carola med flera stod för under 70, 80 och 90-talet.