Posted on

Uppskattade instrument

Att kunna spela ett instrument är en fantastisk egenskap. Vare sig man vill skapa musik, imponera på en fest eller bara njuta av tonerna som skapas.

Vilka är de mest populära instrumenten som finns?

Det beror alltid på vem man frågar, för att kunna få svar på vilket det populäraste instrumentet är. Men att gitarren kommer högt upp på den listan råder det inga tvivel om. Gitarren är det moderna instrument som anses vara populärast. En anledning till det är att det är ganska enkelt att lära sig, åtminstone jämfört mot andra moderna instrument. Samtidigt räcker det med en gitarr för att skapa musik. Därför kan musiker på egen hand spela själva, med en gitarr och sång.

Även pianot får anses vara ett instrument där bara en person kan ska vacker musik på egen hand. Nackdelen med ett piano att det till skillnad från en gitarr är stort och svårt att förflytta. Det är därför inte särskilt enkelt att bara ta sitt piano och dra på turné.

Ett instrument som många tycker om är trummor, även bas om populärt. Det som är likt för de här båda instrumentera är att de anses vara de centrala delarna, grunden, i stora delar av den moderna musiken. Det medan gitarrer sätter detaljerna som ger det där lilla extra.

En del klassiska instrument är fortfarande uppskattade. Fiolen är ett exempel på något som fortfarande är populärt att spela, även för yngre pojkar och flickor. Även blåsinstrument håller sig kvar i toppen. Det handlar inte minst om trumpeter och saxofoner. Det sistnämnda instrumentet har faktiskt fått sig en uppsving under senare år och väntas fortsätta att bli ännu mer populärt.