Posted on

Största artisterna i världen

I den stora vida världen finns det gott om bra och framgångsrika artister. Men vilka är de största genom alla tider och idag?

Från Beatles till Beyonce

Genom historien har flera stora band och artister kommit från. Den grupp som ansågs vara det första internationella superbandet är The Beatles. De slog igenom 1960 och Beatles hann under sina tio år som aktiva skriva flera stora hits som tog sig upp på Billboards topp 100, och toppettor.

Gruppen som bestod av John Lennon, Paul McCartney, George Harrison och Ringo Starr blev startskottet för stora artister. Därefter har det kommit flera. Rolling Stones var en rockgrupp som blev stora därefter, och Elvis kan varit en av de största soloartisterna som kom fram.

Från svenskt håll har det också kommit stora bidrag. Det första svenska superbandet var Abba, då de internationellt slog igenom med Waterloo. Även Roxette med Per Gessle och Marie Fredriksson blev stora internationellt.

Idag finns det gott om popstjärnor som vuxit sig enorma för en bred publik. Beyonce är exempel på det, och hon klassas ibland som ”The Queen of Pop”. Rihanna har också skapat sig en enorm popularitet.

Även manliga artister inom popen fortsätter att födas. Justin Bieber har sedan 2010-talet varit en enorm faktor inom popmusiken. Det är han dock inte ensam om. Från England har artisten Ed Sheeran och Adele kvalat in som två av de största namnen inom hela musikvärlden. Samma gäller för svenska Robyn som varit enormt populär i hela världen under 2000-talet.